Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


pályafutása

2008.07.04

Francesc Cesc Fabregas Soler 1987 május 4-én született egy Katalán városban, Arenys de Mar-ban, Spanyolországban. Fabregas első profi szerződését egy spanyol klubtól, nevezetesen a Barcelonától kapta. Cesc ezután 2003-ban eligazolt Angliába, méghozzá egy fővárosi csapathoz, az Arsenalhoz. Már ekkor a következő generáció egyik legjobb játékosának tartották.
Fabregas akkor vonult be a történelem nagy könyvébe, amikor 2003-ban először lépett pályára az Arsenal mezében egy Ligakupa mérkőzésen a Rotherham United ellen. A spanyol középpályás, aki 2003 közepén szerződött Londonba, ekkor még csak 16 éves és 177 napos volt.
Ezután Fabregast beválogatták az U18-as Spanyol válogatottba, ahol a korosztályos Világbajnokságon elnyerte a Legjobb Játékos címet és az Aranycipőt is. Ez az év eddig sikerekben gazdag volt számára.
Ezután a második mérkőzésén az Arsenalban már gólt is szerzett a Wolverhampton Wanderers ellen, így az Arsenal történelmében a legfiatalabb góllövő lett.
Fabregas a 2004/05-ös szezonban már tagja volt annak a csapatnak, amelyik megverte a Manchester Unitedet az Community Shielden, így megvolt az első csapatbeli sikere is.
Ezután az Arsenal legendás játékosához, Patrick Vieira kezdték hasonlítani. Olyan jelzőkkel illették, mint az energikus, fantasztikus vagy éppen a sokoldalú.
Fabregas ezután kezdőként lépett pályára a Premier League-ben, ahol a csapat megverte az Everton 4-1-re. Innentől kezdve Fabregas már az első számú csapat tagjává vált. Cesc a következő szezonban is kezdőjátékos volt folyamatosan, kivéve a szezon első hónapjában, amikor influenzás volt, így nem tudott játszani.
2004 szeptemberében annyira megkedvelték az Arsenalnál, hogy új szerződést kínáltak neki. Fabregas ezt boldogan elfogadta, így több évre az Arsenalhoz kötötte magát. Fabregas már ekkor letette a névjegyét egész Európában, s ezután következtek az egyéni sikerei.
A következő szezonokban mindig megtartotta helyét az Arsenal csapatában mind a Permier Leagueben, mind a Bajnokok Ligájában. A BL-ben is az Arsenal történelmének legfiatalabb játékosa lett aki mérkőzésen játszott és a legfiatalabb gólszerző is.
Ezután Fabregas mégegyszer elnyerte az Aranycipőt, egyik legjobb játékos lett a 2005-ös FIFA World Youth Championshipen, majd ezután meghívást kapott a spanyol válogatottba. A 2006-os Világbajnokságon is szerepelt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.